Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ - "ΔΙΝΩ ΤΗ ΛΕΞΗ...ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ!"

Ένα εύκολο παιχνίδι για τους κανόνες της τάξης μας. Οι κανόνες είναι για να τηρούνται και σίγουρα θα τηρηθούν πιο εύκολα, αν τους φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Το παρακάτω παιχνίδι κατασκευάζεται γρήγορα και απλά και δίνει τη δυνατότητα με διασκεδαστικό τρόπο, τα ίδια τα παιδιά, να φτιάξουν τους κανόνες της τάξης τους.

Κάθε παιδί διαλέγει στην τύχη μια κάρτα. Για κάθε λέξη του παιχνιδιού, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν εναν κανόνα. Μπορεί μια κάρτα να παίξει περισσότερες από μια φορές κι επομένως να φτιάξουν τα παιδιά περισσότερους κανόνες. Στη συνέχεια μπορούν τα ίδια τα παιδιά να ζωγραφίσουν τους κανόνες που δημιούργησαν.  Εναλλακτικά μπορούμε να τα φωτογραφίσουμε να αναπαριστούν τον εκάστοτε κανόνα.

Μαζί με τα παιδιά καλό είναι να ορίσουμε και τι θα κάνουμε σε περίπτωση παραβίασης ενός κανόνα. Οι συνέπειες θα πρέπει να υπάρχουν κάπου όπως και οι κανόνες, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν τι θα συμβεί αν αθετήσουν τους κανόνες.

Στο τελείωμα της όλης διαδικασίας δημιουργίας των κανόνων μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό κείμενο, το οποίο θα πούμε όλοι μαζί και έτσι θα δώσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα τηρούμε τους κανόνες. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι το παρακάτω κείμενο:

"Υπόσχομαι ότι θα τηρώ τους κανόνες στην τάξη μου. Καμιά φορά μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το αναγνωρίζω και θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Υπόσχομαι να αγαπώ και να φροντίζω την τάξη  μου και τους συμμαθητές μου. Όλοι για έναν και ένας για όλους!!"

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Εκτυπωτη- Κολλες Α4
Ψαλιδι
Πλαστικοποιητής - Διαφάνειες


Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε τις κάρτες για να τις εκτυπώσετε:

http://www.kindykids.gr/images/stories/paixnidi-kanones-dinwleksi/paixnidi-kanones-dinwleksi.pdf


Παιχνίδι με κανόνες - Δίνω τη λέξη...Φτιάξε τον κανόνα  Παιχνίδι με κανόνες - Δίνω τη λέξη...Φτιάξε τον κανόνα

Παιχνίδι με κανόνες - Δίνω τη λέξη...Φτιάξε τον κανόναΠαιχνίδι με κανόνες - Δίνω τη λέξη...Φτιάξε τον κανόνα





Πηγή : http://www.kindykids.gr/kataskeves/games-for-kids/767-paixnidi-kanones-dinwleksi.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου