Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑΜΕΑ) (ΤΥΦΛΩΣΗ-ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΤΛ)

Η Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού ΑΘΗΝΑ στοχεύει να ενημερώσει αλλά και να παρέχει στα Άτομα με Αναπηρία και τους επαγγελματίες λύσεις Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής που δεν έχουν κόστος (Open Source ή Freeware). Αντίστοιχες δωρεάν εφαρμογές για έξυπνα τηλέφωνα και tablets μπορείτε να βρείτε στη

mΑΘΗΝΑ: Συλλογή Δωρεάν Λογισμικού Υποστηρικτικών Τεχνολογιών ΑμεΑ για Κινητές Συσκευές.

Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες που προσφέρονται από το mΑΘΗΝΑ παρουσιάζονται με έναν οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, αφού έχουν εγκατασταθεί και δοκιμαστεί στο Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για κάθε δωρεάν λογισμικό Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, δίνονται οι εξής πληροφορίες: όνομα εφαρμογής, σχεδιαστής, έκδοση, κατηγορία(ιες) Βοηθητικών Τεχνολογιών που ανήκει, σχετική αναπηρία(ιες), περιγραφή, λειτουργικό σύστημα, διαδικασία εγκατάστασης, ρυθμίσεις, ειδικές πληροφορίες, σύνδεσμος για κατέβασμα και εικονίδιο εφαρμογής.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να περιηγηθείτε στον κατάλογο mΑΘΗΝΑ:

 Περιήγηση με βάση την Αναπηρία: Κατηγοριοποιεί το λογισμικό με βάση την αναπηρία στην οποία στοχεύει (Τύφλωση, Κινητική αναπηρία, Μειωμένη όραση, Μειωμένη ακοή, Αναπηρία λόγου, Δυσλεξία).

Περιήγηση με βάση το Λειτουργικό Σύστημα: Κατηγοριοποιεί το λογισμικό με βάση το λειτουργικό σύστημα της συσκευής στην οποία λειτουργεί (Android, iOS, MS-Windows).

Περιήγηση με βάση την Κατηγορία της Εφαρμογής: Κατηγοριοποιεί το λογισμικό με βάση τον τύπο της κατηγορίας του λογισμικού Βοηθητικών Τεχνολογιών στην οποία ανήκει.

Περιήγηση σε όλες τις εφαρμογές: Παρουσιάζει όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στην ιστοθέση.Πηγή :http://access.uoa.gr/MOBILE_ATHENA/index.php/el/   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου