Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Δείτε το τυφλό παλικάρι που έκανε την Κύπρο να δακρύσει

Δείτε το τυφλό παλικάρι που έκανε την Κύπρο να δακρύσει
Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα χαράς στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Το παλικάρι που αν και γεννήθηκε τυφλό, κατάφερε να υπερπηδήσει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο και τελικά να λάβει μέρος στη σημερινή παρέλαση της Λεμεσού, έκλεψε όπως ήταν φυσικό την παράσταση και χειροκροτήθηκε όσο κανένας άλλος…

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτα δεν είναι αδύνατον, αρκεί να προσπαθήσεις, δήλωσε σήμερα ο τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Αγίου Νικολάου Ανδρέας Σολωμού, ο οποίος αν και εκ γενετής τυφλός, παρέλασε με το σχολείο του.

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο, ο Ανδρέας, με τις οδηγίες καθηγητή που βρισκόταν δίπλα του, κατάφερε να παρελάσει στη θέση του «δείκτη» και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο για την προσπάθεια του αυτή, η οποία όπως ο ίδιος ανέφερε στα ΜΜΕ, στέλνει το μήνυμα ότι «ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αρκεί να προσπαθήσει».

Εκφράζοντας τη χαρά του για το κατόρθωμά του να παρελάσει χωρίς προβλήματα, ο Ανδρέας ευχαρίστησε παράλληλα τους συμμαθητές του για τη συνεχή στήριξη που του παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.

Την προσπάθεια του εξήρε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας πως «αυτό πραγματικά είναι ένα ισχυρό μήνυμα, γιατί ένα νεαρό παιδί το οποίο παρά το πρόβλημα αυτό, παρέλασε και έδειξε ότι όταν έχεις αποφασιστικότητα και σθένος μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους μας».

Πηγή : http://www.kontranews.gr/koinonia/item/55858-palikari-dakri-kipros 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου