Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Στίβεν Χόκινγκ:Συγκινητικές στιγμές από τη ζωή του και πώς έμεινε ανάπηρος!!! ΔΕΙΤΕ Το επίσημο τρέιλερ της ταινίαςΣτίβεν Χόκινγκ:Συγκινητικές στιγμές από τη ζωή του και πώς έμεινε ανάπηρος!!! ΔΕΙΤΕ Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας

Στα 17 του, με την ανεμελιά της νιότης, όλα έδειχναν εύκολα για τον Στίβεν Χόκινγκ. Μόλις είχε κερδίσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον τομέα της φυσικής και έτσι το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Αποφοίτησε γρήγορα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνέχισε για μεταπτυχιακό στο Κέμπριτζ όπου το 1963 εισήχθη σε νοσοκομείο για περίθαλψη και εξετάσεις όταν παρατήρησε μείωση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος του. Μετά από σειρά εξετάσεων, η τελική διάγνωση ανέφερε ασθένεια στους νευρώνες του σώματος, γνωστή ως Λου Γκέριγκ. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν έδιναν διάρκεια ζωής καν αρκετή για ολοκληρώσει το διδακτορικό του, όμως ο Χόκινγκ συνέχισε την έρευνα.

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους «πατέρες» της σύγχρονης θεωρίας των μαύρων οπών, έρχεται τώρα να αμφισβητήσει ορισμένες κεντρικές πτυχές αυτής της θεωρίας, οι οποίες θεωρούνται σχεδόν «δόγματα» στον χώρο της σύγχρονης φυσικής. Στην ουσία, τολμά να υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, τουλάχιστον όπως τις πίσστευαν οι επιστήμονες ως τώρα.

Με μια «αιρετική» επιστημονική προδημοσίευση -που όμως ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επίσημο επιστημονικό περιοδικό- ο καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι η «περίμετρος» μιας μαύρης τρύπας, ο λεγόμενος «ορίζοντας γεγονότων», είναι ασύμβατος με την κβαντική θεωρία και συνεπώς δεν υφίσταται. Στη θέση του, ο Χόκινγκ αντιπροτείνει έναν «φαινομενικό ορίζοντα», μια επιφάνεια κατά μήκος της οποίας το φως δεν εμποδίζεται για πάντα να «δραπετεύσει» από το εσωτερικό της μαύρης τρύπας.

Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «The Theory of Everything», της ταινίας η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή του πιο ευφυή και διάσημου φυσικού της εποχής μας, του Στίβεν Χόκινγκ, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ταινία παρουσιάζει στιγμές από τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ και το πώς έμεινε ανάπηρος ..  και της Τζέιν Γουάιλντ, της φοιτήτριας που ερωτεύτηκε κατά την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Κέμπριτζ το 1960.

Δείτε το τρέιλερ

Η Θεωρία των Πάντων – Official Trailer (Universal Pictures) HD


Πηγή : http://www.newsitamea.gr/%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%BD-%CF%87%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου