Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αυτισμός και εμβόλιο- Αποζημίωση δικαστηρίου για βλάβες απο εμβόλια

Αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, το ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Αποζημιώσεων για Τραυματισμούς από τον Εμβολιασμό (Federal Vaccine Injury Compensation Programm (VICIP) ή ακριβέστερα το δικαστήριο κυρώσεων του Αμερικανικού κονγκρέσου του οποίου ο μοναδικός σκοπός είναι να προστατεύσει τη βιομηχανία εμβολίων από την ευθύνη για τους τραυματισμούς και τις φρικτές συνέπειες των εμβολίων, έχει ουσιαστικά παραδεχτεί ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.

Μέχρι πρόσφατα, κάθε συσχετισμός του αυτισμού με τον εμβολιασμό, θεωρούνταν ως θεωρία συνομωσίας παρόλο που οι αποδείξεις και τα σκάνδαλα είναι αμέτρητα.

Όπως αναφέρθηκε από την Huffington Post, δύο παιδιά που ανέπτυξαν αυτισμό μετά από εμβολιασμούς ρουτίνας αποζημιώθηκαν με εκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθούν οι οικογένειές τους να πληρώσουν τη δαπανηρή εξειδικευμένη περίθαλψη που θα πρέπει να δεχτούν για όλη τη ζωή τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ένα 10χρονο αγόρι που ονομάζεται Ryan από την Καλιφόρνια, ο οποίος πολύ γρήγορα υπέπεσε σε μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD) μετά από εμβολιασμούς ρουτίνας που έλαβε μεταξύ 2003 και 2005, και συγκεκριμένα τον συνδυασμό για ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά (MMR) .

Πριν να πάει να εμβολιαστεί, ο Ryan ήταν ένα απόλυτα υγιές νεαρό αγόρι που ήταν στην πραγματικότητα πολύ προχωρημένο για την ηλικία του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Αλλά αφότου δέχτηκε το εμβόλιο MMR στις 19 Δεκεμβρίου 2003, ο ίδιος πολύ γρήγορα ανέπτυξε μια εγκεφαλοπάθεια, δηλαδή μια σοβαρή φλεγμονή, στον εγκέφαλό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Ryan κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι το σωρευτικό αποτέλεσμα από την παραλαβή πολλαπλών εμβολίων το διάστημα 2003-2005 τον οδήγησαν σε νευροανοσοποιητικές δυσλειτουργίες με τη μορφή άσθματος και αυτισμού, ισχυρισμός τον οποίο παραδέχτηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρκετά χρόνια αργότερα.

Η οικογένεια του Ράιαν έλαβε τελικά αποζημίωση για τον «τραυματισμό του», αλλά όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για την υπόθεση έχουν σφραγιστεί, συμπεριλαμβανομένου των στοιχείων σχετικά με το αν το Υπουργείο Υγείας συμφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου ή όχι.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίπτωση του Ράιαν εδώ:

http://www.huffingtonpost.com/david-kirby/post2468343_b_2468343.html

Ομοίως, ένα νεαρό κορίτσι που ονομάζεται Emily ανέπτυξε μια σοβαρή διαταραχή και μια μορφή του ASD που είναι γνωστή ως διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο DTaP (διφθερίτιδα, τέτανο, και κοκύτης ), καθώς και το εμβόλιο MMR, Hib (αιμοφιλίας influenzae τύπου Β), και Prevnar (πνευμονιοκοκκικού συζευγμένου εμβολίου), όταν ήταν 15 μηνών.

Σύμφωνα με την κατάθεση στο δικαστήριο της Emily, η νεαρή κοπέλα ανέπτυξε πυρετό 41 βαθμών Κελσίου μετά τα εμβόλια, ο οποίος αναπτύχθηκε σε επιληπτικές κρίσεις, τρέμουλο και εξανθήματα τύπου ιλαρά.

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να αρνηθεί ότι τα συμπτώματα της Emily προκλήθηκαν από τα εμβόλια.

Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν ακόμη και να αρνηθούν ότι η Emily ήταν άρρωστη.

Αλλά τελικά αποφασίστηκε ότι η νεαρά Έμιλυ είχε αναπτύξει πράγματι ASD, και η κυβέρνηση συμφώνησε να διευθετήσει την υπόθεση με αποζημίωση στην οικογένεια της.

Στην περίπτωση της Emily, η κυβέρνηση ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι τα εμβόλια ήταν η αιτία του αυτισμού, αλλά παράτησε την γραμμή υπεράσπισης της και εσπευσμένα αποφάσισε την αποζημίωσή της.

Η περίπτωση της Emily διευκρινίζεται περαιτέρω εδώ:

http://www.huffingtonpost.com/david-kirby/post2468343_b_2468343.html

Τα δικαστήρια έχουν αθόρυβα παραδεχτεί στον παρελθόν ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό και εγκεφαλικές διαταραχές.

Πίσω στο 2008, το Αμερικάνικο Δικαστήριο Ομοσπονδιακών Απαιτήσεων (U.S. COURT OF FEDERAL CLAIMS) επίσης παραδέχθηκε ότι τα εμβόλια, και ιδίως εκείνα που περιέχουν υδράργυρο με βάση το συντηρητικό Thimerosal, μπορεί να προκαλέσουν αυτισμό.

Μια νεαρή κοπέλα, η ταυτότητα της οποίας ήταν σφραγισμένη για την προστασία της οικογένειας, της απονεμήθηκε αποζημίωση μετά από μια σειρά εμβολίων από τα οποία ανέπτυξε σοβαρά συμπτώματα αυτισμού, συμπεριλαμβανομένου της απώλειας των γλωσσικών δεξιοτήτων, της όρασης και της επαφής με το εξωτερικό της περιβάλλον.

Ένα χρόνο πριν, ένα νεαρό αγόρι που ονομάζεται Bailey κέρδισε επίσης αποζημίωση αφού υπέστη κατάσχεση και ανάπτυξη οξείας διάχυτης εγκεφαλομυελίτιδας (ADEM) μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο MMR.

Η Οικογένεια του Bailey κέρδισε αποζημίωση για τους τραυματισμούς του αγοριού, το οποίο δικαστήριο απρόθυμα παραδέχθηκε ότι προκλήθηκαν από το εμβόλιο.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

: http://www.noesi.gr/post/apozimiosi-dikastirioy-gia-vlaves-emvolia#sthash.MPWNtyw6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου