Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πώς να μάθετε το παιδί σας να κοιμάται μόνο του

Πώς να μάθετε το παιδί σας να κοιμάται μόνο του

Πόσες φορές έχει τύχει το παιδί σας να σας παρακαλάει να κοιμηθείτε αγκαλιά και εσείς το έχετε δεχτεί; Πόσες φορές τα κλάματά του, σας έχουν τελικά πείσει; Mήπως ήρθε η ώρα να καταλάβετε πρώτα εσείς και μετά το παιδί σας, το πόσο σημαντικό είναι να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια και ότι θα πρέπει να το βοηθήσετε στο δρόμο της..ανεξαρτητοποίησης;


Τα οφέλη του ξεχωριστού ύπνου είναι πολλά. Τα παιδιά μαθαίνουν να δέχονται αυτό που εσείς τους προτείνετε να κάνουν και συνειδητοποιούν ότι η μουρμούρα και το κλάμα τους δεν μπορούν πάντα να κερδίζουν. Επιπλέον, θα νιώσουν πιο ανεξάρτητα και εσείς θα μπορείτε να απολαμβάνετε τις προσωπικές στιγμές με τον άντρα σας. Καλό δεν ακούγεται;


Πώς όμως θα τα καταφέρετε ; Πώς από εκεί που το παιδί σας έχει συνηθίσει να κοιμάται... ανάμεσά σας, θα το πείσετε ότι θα πρέπει πια να κοιμάται μόνο του, στο δικό του δωμάτιο;
Οι κινήσεις είναι απλές. Οπλιστείτε με υπομονή και λάβετε θέσεις.


1. Συζήτηση, η μαγική λύση! Πάρτε το παιδί σας μια αγκαλιά, χουχουλιάστε παρέα, φάτε το αγαπημένο σας γλυκάκι και αρχίστε τη συζήτηση μαζί του. Εξηγήστε του ότι πια έχει μεγαλώσει και καλό θα ήταν να αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται και να κοιμάται μόνο του με την ησυχία του, στο δικό του χώρο. Μην είστε απόλυτες, ούτε βιαστικές. Κάντε το παιδί σας να νιώσει σιγουριά, ότι εσείς θα είστε πάντοτε παρούσα, όποτε εκείνο το ζητήσει.


2. Ένας απλός τρόπος να το βοηθήσετε να κοιμηθεί μόνο του, είναι να πηγαίνετε μαζί του για ύπνο και να του διαβάζετε ένα παραμυθάκι ή και να του αφηγείστε μια όμορφη ιστορία. Με τον τρόπο αυτό θα σας νιώθει δίπλα του τη στιγμή που ξαπλώνει, θα ηρεμεί με τις ιστοριούλες και θα μπορεί να το παίρνει ο ύπνος ευκολότερα. Όταν αποκοιμηθεί, εσείς πια μπορείτε να γυρίσετε στις ασχολίες σας.


3. Τέλος, μερικά tips για να κάνετε τα παιδιά σας να θέλουν να κοιμούνται στο προσωπικό τους δωμάτιο, είναι τα ακόλουθα:
- Πηγαίνετε μαζί να διακοσμήσετε το δωμάτιό του. Ρωτήστε το τι είναι αυτό που του αρέσει. Μετατρέψτε το παιδικό του δωμάτιο και κάντε το να μοιάζει με παιχνιδούπολη. Αγοράστε παιχνιδάκια και βάψτε το δωμάτιό του σε φωτεινά χρώματα.
- Αν το παιδάκι σας είναι αρκετά μικρό και εκ των πραγμάτων δεν μπορείτε να ψωνίσετε μαζί, επιλέξτε μόνες σας παιχνίδια και λούτρινα που μπορούν να του τραβούν την προσοχή και να του κρατάνε καλή συντροφιά.

Σε κάθε περίπτωση, δώστε χρόνο στα παιδιά σας να συνειδητοποιήσουν την αλλαγή αυτή. Αν σας ζητάνε να κοιμηθείτε μαζί, είναι προτιμότερο να πηγαίνετε εσείς για λίγες μέρες μαζί του, στο δικό του δωμάτιο, παρά να του κάνετε το χατίρι και να το παίρνετε στο δικό σας κρεβάτι. Μην επηρεάζεστε από κλάματα και γκρίνια, κρατήστε χαρακτήρα! Είναι για το καλό του!



Mπορείτε να μας στείλετε τη δική σας ιστορία, πατώντας εδώ



Διαβάστε ακόμα:

Όταν το παιδί σας παραπονιέται ότι έχετε αλλάξει μετά το καλοκαίρι: Συμβουλές να το ξανακερδίσετε!

«Ο γιος μου δεν θέλει να πάει στον παιδικό. Τι να κάνω;»

Πώς θα κάνω το παιδί μου να φάει επιτέλους;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου